donderdag 7 oktober 2010

Oneigenlijk gebruik foto

Wij hebben jammer genoeg moeten vaststellen dat een bepaalde politieke partij één van onze foto's, van de aanvang van de werken in onze straat, gebruikt heeft als illustratie bij een artikel over de werken van het Kroonplein en omliggende.

Wij hebben dan ook met klem geprotesteerd wegens het niet aanvragen voor het gebruik, het niet vermelden van de bron van de foto en dat men het ook nog gebruikt om alleen maar te klagen. Deze blog heeft als doel info te verschaffen en bij te dragen tot een positieve en plezante sfeer in de straat. Inhoud en beelden mogen dan ook niet gebruikt worden voor één of andere commercieel, politiek of ander doel zonder goedkeuring. Dit is een basisrecht maar blijkbaar vegen sommigen er graag hun voeten aan.

1 opmerking:

  1. In principe is het gebruik van foto's auteursrechterlijk beschermd en dient dit ten eerste te gebeuren mits voorafgaande toestemming van de auteur en is vermelding van de auteur bij de foto verplicht. Deze politieke partij is dus strafbaar... Iemand goesting om te procederen?

    BeantwoordenVerwijderen